Як приготувати козулю. Реберця козулі, смачний і простий рецепт

Дізнайтеся, як приготувати козулю просто і смачно.

Завдяки високим смаковим якостям м’яса, козуля є одними з найбільш бажаних об’єктів спортивного полювання. Відповідно вона часто стає здобиччю на загінних полюваннях, яку потім потрібно добре і смачно приготувати. Варіантів приготування цієї дичини існує величезна безліч. Однак готуючи цю дичину вперше краще почати з самого простого і надійного рецепта, який наведено нижче. Найчастіше здобуту тушу козулі ділять порівну між мисливцями, і якщо вам попалися такі частини як реберця і гомілка, тоді цей рецепт вам підійде ідеально. Мінімум інгредієнтів, менше 2 годин і у вас готова проста і в той же час дуже смачна страва, яка може здивувати друзів, рідних і навіть гурманів.

Потрібний час:2 години.

  1. Як приготувати козулю: підготувати інгредієнти

    - м'ясо козулі на кістці (реберця, гомілка)
    - соняшникова олія
    - цибуля (1-2 великих цибулини)
    - часник (1 невелика головка)
    - сіль і перець (за смаком)
    - спеції (італійські трави, 1 ст. ложка з гіркою)

  2. Як приготувати козулю: підготовка м'яса

    Після розробки м'ясо потрібно вимочувати 1 добу в холодній воді, щоб прибрати зайву кров. Воду потрібно міняти 3-4 рази. Якщо м'ясо було заморожене, то після розморожування, його так само треба вимочити в холодній воді кілька годин. Потім порубати на порційні шматочки і просушити на паперових рушниках.

  3. Обсмажування

    Обсмажуємо м'ясо на соняшниковій олії з двох боків до утворення золотистої скоринки. Обсмажені шматочки перекладаємо в казанок, в якому будемо їх тушкувати.

  4. Заправка / соус

    Цибулю і часник перебиваємо на блендері. Додаємо сіль, перець і спеції - все за смаком.

  5. Тушкування

    Укласти м'ясо якомога компактніше, налити свіжої води, покривши м'ясо повністю. Накрити казанок кришкою і тушкувати поки води залишиться зовсім мало (1-1,5 години). М'ясо майже готове. Додати заправку, накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 15.

Страва готова, можна подавати до столу. Всім смачного!

Ходіть на полювання, здобувайте красиві трофеї і смачно їх готуйте!