Як приготувати зайця смачно вдома – Заєць рецепт приготування

Дізнайтесь як приготувати зайця вдома смачно, швидко і просто.

Потрібний час:2 години і 30 хвилин.

Рецепт приготування заця в домашніх умовах

  1. Як приготувати зайця: підготувати інгредієнти

    1) м'ясо зайця: вся тушка
    2) вершки: 10% - 500 мл
    3) мука: 4-5 ст. л. з гіркою
    4) часник: 5-6 середніх зубчиків
    5) сіль: за смаком
    6) перець: чорний - за смаком, духмяний: 3-4 горошку
    7) коріандр: 2-3 щіпки
    8) розмарин: 2-3 щіпки
    9) лавровий лист: 4-5 листочків
    10) суміш італійських трав - 1 ст. л. з гіркою
    11) вода: 1,5-2 літра
    12) соняшникова олія (рафінована): 50-100 гр.1. Як приготувати зайця - підготувати інгредієнти

  2. Як приготувати зайця: підготовка м'яса

    Після свіжування м'ясо потрібно вимочувати 1 добу в холодній воді, щоб прибрати зайву кров. Воду міняти 3-4 рази. Якщо тушка була заморожена, то після розморожування, так само можна вимочити її в холодній воді кілька годин. М'ясо потрібно промити і дати стекти зайвій воді, використовуючи друшляк. Тушку порубати на порційні шматки, попутно прибравши зайві плівки і дріб (по можливості).2. Як приготувати зайця - підготовка м'яса

  3. Як приготувати зайця: обсмажування

    Обсмажуємо шматочки на сковороді на добре розігрітій рафінованій соняшниковій олії до золотистої скоринки. М'ясо краще обсмажувати в 2-3 заходи в залежності від розміру сковороди. Якщо кидати відразу багато - то гарної золотистої скоринки може не вийти.3.  обсмажування

  4. Як приготувати зайця: заправка / соус

    Для приготування заправки / соусу потрібно обсмажити 4-5 ст. л. з гіркою пшеничного борошна. Спочатку потрібно повністю просушити сковороду на вогні, потім насипати борошно і смажить на самому маленькому вогні, постійно помішуючи, поки вона не стане кремового кольору. Далі додаємо 500 мл 10% вершків і трохи кип'яченої води і гарненько розмішуємо, щоб маса стала однорідною без грудочок. Коли соус закипить, додаємо 5-6 середніх зубчиків часнику (попередньо роздавленого) і 1 ст. л. з гіркою суміші італійських трав. Кип'ятимо ще 3-4 хвилини. Соус готовий.4.  заправка соус

  5. Приготуваня зайця: тушкування

    Перекладаємо обсмажені шматочки м'яса в каструлю або казанок, додаємо 1,5-2 літра води і починаємо тушкувати. Коли вода закипить, додаємо сіль (за смаком), чорний перець (за смаком), 3-4 горошки духмяного перцю, 2-3 щіпки коріандру, 2-3 щіпки розмарину, 4-5 лаврових листочків. Тушкуємо приблизно 1 годину на середньому вогні. Потім додаємо соус і тушкуємо на маленькому вогні ще приблизно півгодини. Страва готова. Даємо їй трохи настоятися, і подаємо до столу.5. тушкування

Всім смачного!

5 1 голос
Рейтинг статті
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x