Як приготувати дику качку. Дика качка тушкована – найпростіший рецепт

Дізнайтеся, як приготувати дику качку найпростішим способом.

 

Завдяки своїй чисельності та високим смаковим якостям м’яса, дикі качки, особливо крижні, є одними з найбільш популярних об’єктів спортивного полювання. Відповідно вони часто стають здобиччю мисливців, яку потрібно добре і смачно приготувати. Варіантів приготування цієї дичини існує величезна кількість. Однак тим хто готує цю дичину вперше краще почати з самого простого і надійного рецепта, який наведено нижче. М’ясо диких птахів більш жорстке в порівнянні з домашніми, має більш виражений запах і насичений смак, що вимагає особливого підходу до його приготування.

Потрібний час:1 година і 45 хвилин.

Рецепт приготування дикої качки в домашніх умовах.

  1. Як приготувати дику качку: підготувати інгредієнти

    - дика качка (вся тушка)
    - цибуля (1 велика цибулина)
    - часник (1 невелика головка)
    - сіль і перець (за смаком)
    - спеції (італійські трави, 1 ст. Ложка)
    - вода (2-3 літри)інгредієнти

  2. Як приготувати дику качку: підготовка м'яса

    Після общипування і патрання м'ясо потрібно вимочувати 1 добу в холодній воді, щоб прибрати зайву кров. Воду потрібно міняти 3-4 рази. Якщо тушка була заморожена, то після розморожування, так само треба вимочити її в холодній воді кілька годин. Тушку розрізати на 4 порційні частини і добре промити.підготовка м'яса

  3. Заправка / соус

    Цибулю і часник перебиваємо на блендері. Додаємо сіль, перець і спеції - все за смаком.соус, заправка

  4. Варіння / тушкування

    Качку потрібно варити 20-30 хвилин і потім злити перший бульйон. Це робиться для того, щоб дещо прибрати специфічний запах м'яса (особливо це стосується птахів добутих на болотах). Плюс корисного в першому бульйоні майже нічого немає. Укласти м'ясо компактно, налити свіжої води, не покриваючи м'ясо повністю. Тушкувати поки води залишиться зовсім мало (до 1 години). М'ясо майже готове. Додати заправку, накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 15.

Страва готова, можна подавати до столу. Всім смачного!

Ходіть на полювання, здобувайте красиві трофеї і смачно їх готуйте!

5 1 голос
Рейтинг статті
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x