Відкриття полювання Чернігівська область 2022-2023

відкладається на невизначений термін

Відкриття полювання Чернігівська область 2020 – НАКАЗ № 9-ОД (від 04 червня 2020)

Українське товариство мисливців і рибалок (УТМР)

Мисливсько-рибальське підприємство Чернігівської обласної організації УТМР

Про проведення полювання на території мисливських угідь МРП ЧОО УТМР у мисливський сезон 2020/2021 років.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»,

Відкриття полювання Чернігівська область 2020 – НАКАЗУЮ:

  1. Установити такі строки полювання:

1.1.      На качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого (дупеля), ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців), голубів (крім голуба-синяка), перепілку – з 16:00 години 8 серпня по 29 листопада 2020 року включно.

Полювання на качок з 7 листопада по 29 листопада 2020 року включно проводити за разовими відстрільними картками.

1.2.      На куріпку сіру – з 3 жовтня по 27 грудня 2020 року включно; полювання проводити в межах Ріпкинського та Козелецького відділеннь та виключно за разовими відстрільними картками.

1.3.      На пернату дичину, вирощену на фермах і випущену в мисливські угіддя «під постріл» – з 16:00 години 8 серпня по 29 листопада 2020 року включно.

1.4.      Індивідуального полювання на диких парнокопитних тварин:

– на самця козулі – з 16 червня по 31 грудня 2020 року включно;

– на самця кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування – з 1 серпня 2020 року по 31 січня 2021 року включно;

– на самок козулі, самок кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування – з 1 вересня по 31 грудня 2020 року включно.

1.5.      Колективного та облавного полювання на диких парнокопитних тварин:

– на самця кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування – з 24 жовтня 2020 року по 31 січня 2021 року включно;

– на самок кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування – з 24 жовтня по 31 грудня 2020 року включно;

– на самця козулі, самок козулі та їх молодняк, здатний до самостійного існування – з 24 жовтня по 27 грудня 2020 року включно.

1.6.      На зайця-русака – з 14 листопада 2020 року по 24 січня 2021 року включно.

1.7.      На лисицю, єнотоподібну собаку, вовка – з 14 листопада 2020 року по 28 лютого 2021 року включно. Полювання на лисицю, єнотоподібного собаку та вовка з 25 січня 2021 року проводити виключно за разовими відстрільними картками в присутності єгерської служби.

  1. Установити, що:

2.1.      Днями полювання є:

– на пернату дичину – субота, неділя, середа, а для мисливців власників собак лягавих порід та спанієлів, додатковий день – четвер. На вирощену на фермах та випущену «під постріл» пернату дичину – усі дні тижня на спеціально відведених наказом ділянках;

– на диких парнокопитних тварин, при індивідуальному полюванні – усі дні тижня, при колективному та облавному полюванні на козулю – субота та неділя, а на кабана усі дні тижня;

– на зайця-русака – субота, неділя;

– на лисицю, єнотоподібного собаку та вовка – субота, неділя, а в лютому місяці всі дні тижня.

2.2. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем – один заєць.

2.3. Норми відстрілу єнотоподібного собаки, вовка та лисиці не нормовано.

2.4. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати:

– качок – 3

– лисок – 4

– перепілок – 10

– куликів – 4

– голубів – 7

– куріпки сірої  – 2

Перната дичина вирощена на фермах «під постріл» є ненормованою.

2.5. Полювання на диких парнокопитних тварин, проводити за ліцензіями згідно із затвердженими лімітами використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2020/2021 років у Чернігівській області та «Положення про правила проведення полювань, поводження із зброєю та порядком видачі ліцензій на добування мисливських тварин», затвердженим наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17 жовтня 2011 року № 549 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19 жовтня 2011 року за № 1211/19949.

2.6. Полювання на пернату дичину та хутрових звірів проводити за відстрільними картками, що видаються МРП ЧОО УТМР, в межах установленої пропускної спроможності мисливських угідь для пернатої дичини та зайця- русака і за нормами добування.

2.7. Добування вовка, лисиці та єнотоподібного собаки дозволяється здійснювати за наявності у мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин у визначені цим наказом строки полювання.

Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях (крім природно-заповідного фонду України) здійснюється мисливцями за дозволом Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства за письмовою заявою МРП ЧОО УТМР.

2.8. Відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до Інструкції про вибірковий діагностичний відстріл мисливських тварин для проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 8 лютого 2014 року №60, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 15 квітня 2014 року за № 423/25200.

Тварин, добутих у порядку проведення селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу для проведення ветеринарно-санітарної експертизи, зараховувати до ліміту їх добування у сезон полювання 2020/2021 років.

2.9 Обов’язкова реєстрація мисливців перед проведенням полювання у єгерів, в обходах яких планується полювання.

2.10. Полювання у прикордонних районах здійснювати з обов’язковим інформуванням особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання згідно «Положення про прикордонний режим», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 року за № 1147.

  1. Заборонити:

3.1. Полювання в лісових угіддях на хутрового звіра без гончих або норних собак.

3.2. Полювання на пернату дичину в лісових угіддях МРП ЧОО УТМР.

3.3. Полювання з нарізною зброєю на хутрових звірів.

  1. Встановити обмеження:

4.1. Полювання в лісових угіддях проводити в присутності єгерської служби.

4.2. Встановити норматив для мисливських колективів при полюванні в лісових угіддях на хутрового звіра:

– при полюванні з гончими собаками – не більше 5-ти мисливців;

– при полюванні з норними собаками – не більше 3-х мисливців.

На собак повинні бути паспорти.

  1. Мисливствознавцям та єгерям МРП ЧОО УТМР:

5.1. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших небезпечних хвороб, проведення ветеринарної та санітарної експертизи добутих парнокопитних тварин. Сезон полювання починати з погодження Головного управління Держпродспоживслужби, згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину».

5.2. Забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, відстрільних карток, обліку добутої дичини, організацію та здійснення полювання.

5.3. Видавати мисливцям ліцензії та відстрільні картки із обов’язковим зазначенням у них прізвища, ім’я, по батькові мисливця, терміну та місця проведення полювання.

5.4. Перед початком ліцензійного полювання забезпечити проведення інструктажів з питань техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійсненні полювань.

5.5. Допускати до полювання лише тих мисливців, які мають необхідні документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

5.6. У співпраці з Державною екологічною інспекцією в Чернігівській області та органами Національної поліції забезпечити охорону державного мисливського фонду від порушників правил полювання, контроль за дотриманням мисливцями правил полювання, норм добування мисливських тварин та техніки безпеки.

5.7. Визначити та погодити пропускну спроможність мисливських угідь згідно чинного законодавства.

5.8. Своєчасно довести до відома голів первинних організацій УТМР, зацікавлених державних органів та громадськості встановлені терміни та порядок здійснення полювання в мисливський сезон 2020/2021 років.

  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Директор – С.В. Горонович

Відкриття полювання Чернігівська область 2021-2022

ПОГОДЖЕНО:

Департамент екології та природніх ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації 02.07.2020

Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства