Відкриття полювання Львівська область 2022-2023

відкладається на невизначений термін

Відкриття полювання Львівська область 2020 – НАКАЗ № 07 (від 01 квітня 2020)

УКРАЇНСЬКЕ ТОВАРИСТВО МИСЛИВЦІВ І РИБАЛОК

Львівська обласна організація УТМР Львівська міська організація УТМР

Про проведення полювання на території угідь мисливського господарства Львівської міської організації УТМР у мисливському сезоні 2020/2021 року. Керуючись Законом України “Про мисливське господарство та полювання

Відкриття полювання Львівська область 2020 – НАКАЗУЮ:

  1. Установити в угіддях господарства такі строки полювання :

1.1       Індивідуального полювання на самця козулі – з 01 травня до 01 листопада 2020 року включно.

1.2       Індивідуального полювання на самця кабана та його молодняк здатний до самостійного існування – з 01 серпня до 01 листопада 2020 року включно.

1.3       Індивідуального полювання на борсука – з 01 жовтня до 30 листопада 2020 року включно.

1.4       Індивідуального полювання на бобра – з 01 листопада до 31 грудня 2020 року включно.

1.5       Колективного та облавного полювання:

На козуль, кабанів, незалежно від віку та статі, з 31 жовтня до 27 грудня 2020 року включно, а з 02 січня до 31 січня 2021 року включно тільки на самців кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування.

  1. На пірникозу велику, качок (крім гоголя, черні білоокої та червонодзьобої, савки, огара, галагаза, пухівки звичайної, крехів малого, середнього та великого, попелюха, широконіски, шилохвоста, нерозня, каменярки, казарок білощокої та червоноголової), лиску, куликів (крім лежня, сивкових, пісочників великого, морського, малого та товстодзьобого, кулика-сороки, кулика-довгонога, чоботаря, куликів (кронштепів), чайки, баранця великого, ходуличника (кулик-довгоніс), шилодзьобки, кроншнепів, чайки, дерихвостів, коловодників ставкового, болотяного і лісового, крем’яшника, набережника, плавунців, баранця великого, курочки водяної, пастушка); гусей: сіру, білолобу велику, гуменника; голубів (крім голуба- синяка), перепела – з 18 години 08 серпня до 22 листопада 2020 року включно, а з 28 листопада до 27 грудня 2020 року включно за окремими відстрільними картками при наявності картки на добування зайця-русака.

2.1.      Додатково на голубів (крім голуба-синяка), в польових угіддях 01-02 серпня 2020 року за окремими відстрільними картками.

2.2       На фазана під постріл з 03 жовтня до 14 листопада 2020 року включно.

2.3 На зайця-русака з 22 листопада до 27 грудня 2020 року включно (тільки в польових угіддях).

2.4 На лисицю з січня по лютий 2021 року включно в присутності штатних працівників мисливського господарства та голів первинних колективів. Полювання на лиса проводити у польових та водно-болотних мисливських угіддях. Відстріл лисиць, єнотоподібного собак дозволяється здійснювати за наявності у мисливця відстрільної картки або ліцензії на добування інших мисливських звірів та птахів.

2.5. Сіра куріпка – з 04 жовтня до 15 листопада 2020 року включно для власників мисливських собак за окремими відстрільними картками в присутності єгерської служби мисливського господарства на окремо виділених ділянках.

  1. Встановити, що :

3.1.      Днями полювання:

– на пернату дичину є – субота, неділя;

– на фазана – субота;

– на сіру куріпку – неділя;

– з серпня до 16 листопада 2020 року для власників мисливських собак додатковий день полювання понеділок (за окремими відстрільними картками) без рушниці для добирання підранків;

– при колективному та облавному полюванні на копитних – субота та неділя, а при наявності снігового покриву – усі дні тижня;

– на самця козулі, самця кабана при індивідуальному полюванні – усі дні тижня;

– на борсука і бобра при індивідуальному полюванні – усі дні тижня;

– на зайця-русака – неділя;

– на лисицю та єнотовидного собаку  в січні – лютому 2021 року – неділя, а для мисливців з норними собаками усі дні тижня з єгерською службою.

  1. Денна норма денна норма відстрілу

4.1. зайця-русака одним мисливцем – один заєць;

4.2. норма відстрілу лисиці, єнотовидного собаки – не лімітовано.

  1. Порядок проведення полювання :

5.1 Згідно положень та порядку проведення полювання, правил поводження із зброєю під час добування мисливських звірів при наявності ліцензій розпорядником полювання на період мисливського сезону 2020/2021 року призначити штатних єгерів обходів.

5.2 Полювання на мисливські види копитних тварин проводити за ліцензіями згідно з затвердженими Міністерством екології та природних ресурсів України лімітами добування (відстрілу, відлову) мисливських видів копитних тварин у сезоні полювання 2020/2021 років у Львіській області та Положення про порядок поводження з зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань, затвердженого наказом Мінагрополітики та продовольства України від 17. 10. 2011, № 549 і зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 19.10.2011. за № 1211/19949;

5.3. Ліцензії видавати мисливцям із зазначенням у них дати та місця проведення полювання з урахуванням лімітів добування мисливських тварин та пропускної спроможності мисливських угідь. Забезпечити дотримання порядку обліку добутої дичини, видачі і повернення ліцензій, організації та порядку проведення полювання на території господарства.

5.4. Перед початком полювання забезпечити реєстрацію мисливців і проведення інструктажів мисливцям щодо дотримання техніки безпеки при поводженні зі зброєю під час проведення полювань, суворе дотримання мисливцями правил полювання і техніки безпеки на колективних полюваннях.

5.5. Допускати до полювання лише тих мисливців, які мають документи на право полювання передбачені статтею 14 Закону України “ Про мисливське господарство та полювання”. Боржників за несплату аліментів тимчасово обмежити у праві полювання до скасування постанови за борг.

– Полювання на пернату дичину зайця-русака, лисицю, єнотовидного собаку проводити за відстрільними картками з обов’язковим обліком добутої дичини, який ведеться у відстрільній картці і контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання.

– Видавати мисливцям відстрільні картки із обов’язковим зазначенням у них П.І.П. мисливця, дати та місця проведення полювання.

  1. Заборонити полювання :

– на оз. Глинна Наварія Пустомитівського району;

– на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, де це заборонено відповідно до положень про них, на відтворювальних ділянках (крім відстрілу і відлову хижих та шкідливих тварин з дотриманням чинного законодавства), в межах населених пунктів за винятком випадків передбачених рішеннями обласної ради, в угіддях не зазначених в дозволі.

– на відстані ближче ніж 200 метрів від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель де можливе перебування людей та інших випадках передбачених чинним законодавством;

6.1 Полювання на мисливських тварин та інших незаборонених видів тварин, чисельність яких треба регулювати для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до інструкцій по забезпеченню вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин відповідно до затверджених наказів. Таку впольовану дичину зараховувати до відповідного ліміту добування у 2020-2021 роках.

6.2 Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших небезпечних хвороб, проведення ветеринарно-санітарної експертизи добутих тварин.

6.3 Сезон полювання розпочинати з підтвердження стану благополуччя території мисливських угідь місцевим органами Держпродспоживслужби (ветеринарної медицини згідно Закону України «Про ветеринарну медицину»);

6.4 3а відсутність відмітки у відстрільній або контрольній картці про проведення полювання у зазначений день чи про добуту ним дичину особисту відповідальність несе мисливець.

6.5 . У співпраці з природоохоронними органами та органами Національної поліції забезпечити належну охорону державного мисливського фонду від порушників правил полювання.

  1. Строки полювання ( конкретна дата відкриття та закриття полювання на певний вид мисливських тварин) та порядок його здійснення довести до відома голів первинних організацій, мисливців та громадськості.
  2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова Львівської міської організації УТМР – В. Василенко

Відкриття полювання Львівська область 2020 – 2022

Затверджено:

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства

Львівська обласна державна адміністрація